matara white2

Mataralaiset kertovat
Kansalaistoiminnankeskuksen blogi

STM Tukee90 neg

Sydänpiirin esittelyä Laukaan Peurungassa.
Toimintaa markkinoimassa Peurungassa Laukaan Seudun Sydänyhdistyksen puheenjohtaja Matti Timosen kanssa. Kuva: Hannu Sirén

Tilastokeskuksen mukaan verenkiertoelinten sairaudet ovat suomalaisten kuolinsyiden kärkipäässä. Sydänsairaus-diagnoosin saaminen voi olla järkytys ja edessä on väistämättä jonkin uuden alku. Siksi on tärkeää, ettei ajatusten ja kysymysten kanssa jäädä yksin.

Vaikuttamistyömme yhtenä tavoitteena on saada yhtenäinen hoitopolku sydänsairastuneelle, jossa näkyy myös Sydänliiton monipuolinen toiminta.

Yksi tavoitteestamme on saada sydänsairastunut tuen piiriin ja tuoda toimintaa tutuksi jo varhaisessa vaiheessa. Teemme yhteistyötä mm. Sydänsairaalan kanssa ja esimerkiksi sydänyhdistysten koulutetut vertaistukihenkilöt vierailevat Sydänsairaala Novan osastolla viikoittain. Lisäksi verkkosivuillamme löytyy kattava vertaistukihenkilöhaku, mistä omaa vertaistukihenkilöä voi hakea eri kriteerein.

Sydäntyötä tehdään liitto-, piiri ja yhdistystasolla. Emme ainoastaan toimi sydänsairaiden keskuudessa vaan pyrimme ennaltaehkäisemään sydänsairauksia välittämällä tietoa ja elintapaohjausta. Järjestämmekin erilaisia terveysneuvontatapahtumia ja jalkaudumme ihmisten pariin.

Sydänviikko on sydäntyön toiminnassa yksi vuoden kohokohdista. Tänä vuonna sitä vietetään 12.-19.5.2024 teemalla "Liikkuen hyvää sydämelle". Sydänyhdistyksissä se tarkoittaa lukuisia matalan kynnyksen liikuntatapahtumia, verkkoluentojen yhteiskatselutilaisuuksia ja ennen kaikkea kohtaamisia sydänterveyttä edistäen. Tällä hetkellä tapahtumien ja tempausten suunnittelu on jo hyvässä vaiheessa, ja näistä tiedotamme eri kanavissa suunnitelmien varmistuttua. Tapahtumakalenterista näet ajantasaisesti tiedot tulevista tapahtumista: sydan.fi/keskisuomi/toimintaa/tapahtumakalenteri

Mikäli oma tai läheisen sydänterveys herättää kysymyksiä, voit kääntyä matalalla kynnyksellä puoleemme.

Valoisaa ja sydänterveellistä kevättä kaikille Toivottaa Tiia Vänskä Keski-Suomen Sydänpiiriltä