matara white2

STM Tukee90 neg

Syksy tuo tullessaan väriloiston ja pimenevien iltojen lisäksi syysillan tunnelmallisen tapahtuman – Mataran Markkinat. Markkinatapahtuma toteutetaan la 25.9.2021 klo 17-22 Kansalaistoiminnankeskus Mataran alueella Tourulassa (Matarankatu 6).

Tapahtuman ohjelma aikatauluineen on valmis. Mataran 1. kerroksessa pääset osallistumaan Mataran säännöllisiin toimintoihin Arki-infoon, Ekokorupajaan, Bingoon sekä Bubi-visaan.

Monikulttuurikeskus Gloria avoinna klo 17-20 sekä KäytäväGalleriassa esillä Valon kaupunki -valokuvanäyttely klo 17-22. Markkinoiden lisäksi klo 17 on mahdollista lähteä Luontovoimaa! -hankkeen kanssa luontohetkeen Tourujoelle.

Markkinoille varattavissa vielä myyntipaikkoja alla olevan linkin kautta:

Varaa myyntikojupaikka tästä

Toivomme myyntiin monipuolisesti ruokakojuja, myytäviä tuotteita ja yhdistystoiminnan esittelyjä. Varaa oma paikkasi pikaisesti, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Tapahtumassa yhteistyökumppanina on Valon kaupunki.

Lisätietoa tapahtumasta:

Mataran tapahtumakalenteri

https://www.facebook.com/events/186808786785636 (täällä ajankohtaista tietoa tapahtumasta)

Etsiikö yhdistyksesi toimistohuonetta/toimitiloja? Haluatteko saada toimistohuoneen lisäksi työyhteisön ja muita omaa toimintaa helpottavia palveluita mm. siivouksen. Matarassa on suuri joukko yhteistyökumppaneita ja sen myötä talo on täynnä asiantuntijoita tekemään kanssanne yhteistyötä. Nyt Matara on saanut lisätilaa Matarankatu 6:sta ja hankkeiden päättymisen myötä meillä on tarjolla vapaita toimistohuoneita seuraavasti:

8,5 m² toimistohuone, jossa on keittiönurkkaus

11 m²  toimistohuone

11,5 m²  toimistohuone

11,5 m² & 11m5 m², joiden välissä on väliovi

13,5 m² toimistohuone

16,5 m² toimistohuone

Kansalaistoiminnankeskus Matara on tiloja, toimintaa ja tapahtumia tarjoava keskus aivan Jyväskylän keskustan kupeessa Tourulassa. Kävellen Jyväskylän kävelykadulta olet Matarassa 10 minuutissa ja myös linja-autopysäkki löytyy aivan Mataran kupeesta.

Lisätietoja toimistohuoneista, kumppanuussopimuksesta, Mataran hyödyistä toimijoille tai muusta Mataran toiminnasta voi tiedustella yhteisökoordinaattorilta. Yhteystiedot: Sari Naappi, 040 777 9582 tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  

Kansalaistoiminnankeskus Matarassa toteutettiin pienkeräys ajalla 1.3.-31.5.2021 (RA/2021/202), jonka tarkoituksena oli lisätä Mataran näkyvyyden ja löydettävyyden parantamista. Tämän keräyksen ansiosta on saatu hankittua Matara-lippu, joka liehuu nyt näyttävästi Matara 6:n pihalla.

Kiitos paljon kaikille tukijoille ja lahjoittajille.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue on hybridistrategian mukaisessa epidemian kiihtymisvaiheessa ja Jyväskylän kaupunki on siirtynyt epidemian leviämisvaiheeseen. Tästä syystä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueelle kokoontumisrajoituksen sekä turvavälimääräyksen asiakas- ja toimitiloihin, sekä yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin ajalle 13.8.–9.9.2021.

Määräys koskee mm. toimijoiden sisätiloja, yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joita käytetään yli 10 asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen oleskeluun.

Lue lisää AVIn tiedotteesta: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69915733

Turvavälimääräyksen mukaisesti ja jotta lähikontaktit voidaan välttää, joudumme rajoittamaan henkilömääriä Mataran kokoustiloissa seuraavanlaisesti ajalla 13.8.–9.9.2021:

Saunio, Pyörre, Tähtimö, Kielo ja Lumme (maksimi 5 henkilöä*)

Hilla (maksimi 10 henkilöä*)

Talvikki (maksimi 11 henkilöä*)

Tourujoki-sali (maksimi 20 henkilöä*)

Matara-sali (maksimi 33 henkilöä*)

Matara-sali A-puoli (maksimi 22 henkilöä*)

Matara-sali B-puoli (maksimi 11 henkilöä*)

Mataran aulatila (maksimi 32 henkilöä*)

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa, jos osallistujamäärä on enintään 10 henkilö. Edellä mainittuja osallistujamääriä (10 henkilöä) ylittäviä tilaisuuksia voi kuitenkin järjestää edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n 31.5.2021 antamaa ohjetta, joka täydentää suoraan tartuntalain pykälän 58 c velvoitteita.

* Huom! (16.8.2021) Aiempiin ilmoitettuihin henkilömääriin Mataran kokoustilojen osalta maksimihenkilömääriä on tarkasteltu uudelleen saatujen lisäohjeistusten pohjalta. Sisätiloissa on turvattava se, että henkilöllä on mahdollisuus pitää kahden metrin turvaväli niin halutessaan. Jos järjestätte yli 10 henkilön tilaisuuksia Mataran tiloissa, pyydämme toimittamaan Aluehallintoviraston tartuntatautilain 58 h §:n mukaisen suunnitelman Mataran aulapalveluun ennen tilaisuutta. Suunnitelma on oltava nähtävillä tilassa tilaisuuden aikana. Suunnitelmapohja löytyy AVIn sivulta: https://avi.fi/etusivu

Mataraan tullessasi huomioi että meillä on edelleen voimassa maskisuositus, sekä huolehdithan myös turvavälien säilymisestä sekä yleisesti hyvästä käsihygieniasta. Koronaepidemian tilannetta seurataan koko ajan ja toimintaa muokataan tarvittaessa nopeallakin aikataululla.

Pidetään Matara kaikille turvallisena!

Myyntipaikat Mataran Markkinoille la 25.9. ovat nyt varattavissa.

Lisätietoa tapahtumasta ja myyntipaikan varaus alla olevasta linkistä:

https://forms.gle/PvtTFW78PNUT3ryq5

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna lauantaina 25.9.2021 Kansalaistoiminnankeskus Matarassa järjestetään Mataran Markkinat klo 17-22.

Markkinoiden myyntipisteet (Matara 6 parkkipaikalle) tulevat myyntiin elokuun alussa 2.8. alkaen. Paikkoja on rajallisesti ja ne varataan ilmoittautumisjärjestyksessä. Markkinoille toivotaan myyntiin monipuolisesti ruokakojuja ja myytäviä tuotteita ja toki myös toiminnan esittelyt ovat mahdollisia.

Tapahtumassa pääset tutustumaan myös Mataran säännölliseen toimintaan ja ohjelmassa luvassa Arki-info, Ekokorupaja, Bingo ja Bubi-visa. 

Lisätietoja tapahtumasta ma 2.8. alkaen Mataran aulapalvelusta: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 0400 274 209

Tästä löydät Mataran poikkeusaukioloajat kesälle. Olemme suljettuna koko heinäkuun ajan, mutta lastipyörälainaamo toimii myös heinäkuussa.

 

torstai 24.6. ja perjantai 25.6. Matara suljettu

maanantai 28.6. – keskiviikko 30.6. Matara avoinna klo 9–15

Heinäkuu 1.7. – 31.7.2021 Matara suljettu

maanantai 2.8. – perjantai 6.8. Matara avoinna klo 9–15 

maanantai 9.8. Matara jälleen avoinna normaalisti (maanantai - torstai klo 8-18 ja perjantaisin klo 8-17)

 

Lastipyörälainaamon pyörien varaukset ja tiedustelut ajalla 1.7.–31.7. JAPA ry:ltä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse: 045 320 6540

 

Mataran väki toivottaa ihanaa, aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille!

 

 

Kansalaistoiminnankeskus Mataran kaikkien aikojen ensimmäinen pienkeräys toteutettiin ajalla 1.3.-31.5.2021 (RA/2021/202). Sen tavoitteena oli kerätä lahjoituksina tarvittava summa Matara-valotaulun hankintaan, sillä näyttävä valaistu opaste auttaisi ihmisiä löytämään helpommin perille ja lisäisi koko yhteisön näkyvyyttä. Vuosittain Mataraa käyttää yli 200 yhteisöä ja kävijöitä Matarassa on noin 60 000.

Lahjoituksia saatiin yksityishenkilöiltä ja yhteisöiltä yhteensä 385 euroa. Summasta arvioidaan lupa- ja pankkikulujen jälkeen jäävän käytettäväksi noin 280 euroa. Lämpimät kiitokset kaikille lahjoittajille!

Suuri valotaulu jää vielä tällä erää haaveeksi, sillä sen kustannuksista lahjoitusvarat kattavat noin 10 %. Mataran näkyvyyden lisäämiseksi muilla keinoin on kuitenkin paljon mahdollisuuksia. Seuraavaksi Matarassa pohditaankin luovia ratkaisuja, kuten teippauksia tai kankaista banderollia, lahjoitusvarojen hyödyntämiseksi pienkeräyksen käyttötarkoituksen mukaisesti.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella tapahtumissa ja tilaisuuksien järjestämisessä ei ole tällä hetkellä kokoontumisrajoituksia, mutta tapahtuman järjestäjän tulee kuitenkin huolehtia hyvät hygieniakäytännöt sekä turvavälien pitämisen. https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69910736

Matarassa edetään kokoustilojen suhteen rauhalliseen tahtiin ja tiloja avataan pikkuhiljaa laajemmalle henkilömäärälle turvavälietäisyydet huomioiden. Kokoustilojen varausten välillä tulee olla väliä vähintään puoli tuntia, jotta tilassa ennätetään tehdä tasojen pyyhkiminen. Suosittelemme myös edelleenkin kasvomaskin käyttöä.

Alla listaus kokoustilojen maksimihenkilömääristä:

  • Saunio: 5 hlöä
  • Tähtimö: 4 hlöä
  • Kielo: 6 hlöä
  • Lumme: 6 hlöä
  • Pyörre: 6 hlöä
  • Matara-Sali: (koko tila käytössä) 50 hlöä ja suositellaan varattavaksi koko tila yhdelle varaajalle. Mikäli varaa vain salin toisen puolen, on henkilömäärä puolet tilan henkilömäärästä A-puoli 25 ja B-puoli 15
  • Talvikki: 17 hlöä
  • Hilla: 12 hlöä
  • Tourujoki-sali: 40 hlöä
  • Kohtaamispaikassa eli Mataran aulassa saa olla enimmillään 30 henkilöä

Tunnetko paloa puhtaanapitoon ja nautit omasta kädenjäljestäsi, kun paikat ovat siistinä? Haluatko työskennellä mukavassa työympäristössä, mukavien ihmisten ympäröimänä? Hae töihin Mataraan.

Kansalaistoiminnankeskus Mataraan haetaan kahta siistijää ensin työkokeiluun ja hyvin sujuneen työkokeilun jälkeen palkkatuella. Siistijän työ sijoittuu Matarankatu 4 sekä Matarankatu 6:n tiloihin.

Työtehtäviin kuuluvat toimisto-, kokous- ja saniteettitilojen ylläpito- ja perussiivous. Lisäksi siistijän tehtäviin kuuluu kokouskahvien järjestäminen muiden siistijöiden kanssa. Siistijän työaika on 30h/vko, pääsääntöisesti klo 6-12 (neuvoteltavissa).

Tarjoamme sinulle mukavan työyhteisön, jossa pääset tekemään työtä niin itsenäisesti kuin yhdessä muiden siistijöiden kanssa. Toivomme, että olet kiinnostunut siivoustyöstä ja sinulla on ainakin jonkin verran kokemusta ja osaamista työn tai koulutuksen kautta. Ennen kaikkea toivomme, että olet oma-aloitteinen, reipas ja vastuuntuntoinen työntekijä. Pidät myös tiimityöskentelystä. Tarkistathan TE-toimistosta, että sinulla on palkkatukikelpoisuus yhdistykselle tai säätiölle. Työsuhteen kesto määräytyy palkkatuen mukaan. Ennen työsuhdetta on työkokeilujakso.

Kansalaistoiminnankeskus Mataraa hallinnoi Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki (KYT), joka on 3. sektorin tuki- ja kehittämisorganisaatio. KYT tarjoaa esimerkiksi järjestö-, projekti- ja tilitoimistopalveluja yhteisöille sekä ylläpitää avoimia kohtaamispaikkoja kansalaisille.

Jos kiinnostuit tehtävästä, lähetä hakemuksesi sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Viimeinen hakupäivä tehtävään on 12.6.2021. Haastatteluja tehdään jo hakuaikana ja paikat täytetään heti sopivien työntekijöiden löydyttyä.

Lisätietoja tehtävästä antaa siivoustyön vastaava Pirjo Pihlainen puh. 050 4671685 (klo 8-14 välillä) tai yhteisökoordinaattori Sari Naappi puh. 040 7779582

Tuettu Veikkauksen tuotoilla, logo. Kansalaistoiminnankeskus Mataran logo. Logo, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki