matara white2

STM Tukee90 neg

Mataran säännölliset toiminnot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eikä ennakkoilmoittautumisia ole. Tapahtumien ajankohdat löydät tapahtumakalenterista.

Arki-infot

Arki-info on luentoa ja keskustelua yhdistelevä tilaisuus, jonka tavoitteena on jakaa tietoa hyvinvoinnista eri aihepiirien ympärillä. Jokaisella kerralla on oma teemansa ja järjestömaailmasta tuleva asiantuntija paikalla. Tunnin mittaisen arki-infon aluksi asiantuntija pitää tiiviin luennon, jonka jälkeen aiheesta keskustellaan yhdessä. Aiheina arki-infoissa on ollut esimerkiksi kierrättäminen ja muistin huolto, ja tavoitteena onkin käsitellä laajasti erilaisia arjen hyvinvointiin liittyviä teemoja. Keväästä 2020 alkaen arki-infoon on ollut mahdollista osallistua myös etänä.

Bingot

Mataran leikkimielisissä bingoissa on tarjolla mukavaa yhdessäoloa ja mukavia palkintoja! Perinteisesti joulukuussa järjestetään suosittu kinkkubingo.

Bubi-visailut

Bubi-visailuja järjestetään Matarassa noin kerran kuukaudessa. Visailu on leikkimielinen tietokilpailu ja mukavaa yhdessäoloa. Kysymyksiä on laidasta laitaan maantiedosta yleistietoon, hauskoja kompakysymyksiä unohtamatta. Ei ennakkoilmoittautumista ja visailu on kaikille avoin sekä maksuton.

Ekokorupajat

Ekokorupajoja järjestetään Mataran aulassa noin kerran kuussa. Nimensä mukaisesti suurin osa korupajan materiaaleista on kierrätettyjä. Meiltä löytyy runsaasti helmiä, koruja ja muita materiaaleja, joten sinun tarvitsee tuoda mukanasi vain ripaus luovuutta! Voit myös tuoda omia vanhoja korujasi tuunattavaksi tai korjattavaksi.

Filosofian keskustelupiiri

Filosofian keskustelupiiri kokoontuu Matarassa maanantaisin klo 14-16. Keskustelupiiri on kaikille avoin.

Leikkitreffit

Tule viettämään perheen yhteistä aikaa leikkien, tavaten toisia vanhempia ja lapsia sekä tekemään tuttavuutta uusiin perheisiin! Leikkitreffit ovat kaikille avointa, maksutonta ja yhteisöllistä toimintaa. Mahdollisuus ostaa kahvia pikkurahalla.

Päiväkahvit (toistaiseksi tauolla)

Mataran päiväkahvit ovat keskustelutilaisuus, joissa osallistujat voivat keskustella yhdessä kahvikupposen äärellä. Päiväkahvien keskustelujen teemoja on ollut vuosien varrella muun muassa viittomakielisten identiteetti, astma ja erityisherkkyys. Päiväkahveilla jokainen osallistuja on samanarvoisessa asemassa ja puheenvuoroja jaetaan tasapuolisesti. Päiväkahveille voi osallistua myös hiljaisena kuuntelijana.

Talousneuvola

Jyväskylän talousneuvolassa voit keskustella sosiaalityöntekijän, talous- ja velkaneuvojan, ulosoton asiantuntijan, diakoniatyöntekijän ja sosiaalisen luototuksen talousneuvojan kanssa. Voit asioida myös nimettömästi. Et tarvitse ajanvarausta. Palvelu on luottamuksellinen.