matara white2

Mataralaiset kertovat
Kansalaistoiminnankeskuksen blogi

STM Tukee90 neg

Syksy on mitä parhainta aikaa ulkoiluun ja retkeilyyn. Aina ei tarvitse lähteä kauas, sillä läheltäkin löytyy nähtävää ja koettavaa. Tänä syksynä JAPAn hankkeissa tutustutaan lähialueisiin pyöräillen ja kävellen. Mataran toukokuun Kävellään! -blogissa kerroin samannimisestä kampanjastamme, jota on nyt kesän ja syksyn aikana pilotoitu Köhniö-Kypärämäki-Kortemäki -asuinalueilla.

Ajatellaan, että edessäsi on komea kasa palapelin paloja. Vieressä on Erkki Esimerkki, joka luki ohjeet jo kauan sitten, ja on kasannut palapelin monta kertaa. "Jos tulee ongelmia, niin katso ohjeista vinkkejä", sanoo Erkki, ja jättää sinut tekemään palapeliä. Et kuitenkaan pääse edes alkuun, kun törmäät ongelmiin: Kulmapaloja ei ole, ja näyttää siltä, että tässä palakasassa onkin useamman palapelin palat. Kaiken lisäksi ohjekirja on kadonnut. Koitat kysyä Erkiltä neuvoa, mutta vastaus kuuluu: "Miten niin et osaa? Minähän olen kasannut tuon monta kertaa. Kyllä sinunkin pitäisi osata." 

Viiden kuukauden työharjoittelustani ensimmäinen on takana, ja paljon olen jo ehtinyt tänä aikana tekemään ja kokemaan. Jyvässeudun 4H tarjoaa lapsille ja nuorille kerhoja, leirejä, ryhmä- ja klubitoimintaa. Näiden lisäksi 4H tarjoaa työelämäkursseja ja työllistymismahdollisuuksia.

Kävelijät

Kävelystä ja pyöräilystä on koronavuoden aikana tullut huippusuosittuja liikkumismuotoja. Pyöräkaupat myyvät eioota ja varaosia pyöriin on hankala saada. Myös kävelyn suosio on kasvanut ja voidaankin puhua jo kävelybuumista.

Tuettu Veikkauksen tuotoilla, logo. Kansalaistoiminnankeskus Mataran logo. Logo, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki