matara white2

STM Tukee90 neg

Koko maan koronatilanne on muuttunut taas huonompaan suuntaan ja sen tiimoilta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on antanut (3.12.2021) tiedotteen koskien sisätiloissa järjestettäviä tilaisuuksia. AVI kieltää Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 (viisikymmentä) henkilöä. Rajoitus on voimassa 6.12.2021 – 5.1.2022.

https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69926349

Mataran kokoustiloja voi edelleen vuokrata, mutta kokoustilan (Matara-sali, Tourujoki-sali, aula) henkilömäärä ei voi ylittää 50 henkilöä. Tilaisuuksissa tulee huolehtia tartuntatautilain 58c§:n hygieniavaatimuksista, jotta terveysturvallisuus säilyy. Jyväskylän kaupunki on antanut laajan maskisuosituksen alueelle, joten mikäli pystyt pitämään maskia, suosittelemme sen käyttöä.

Vaihtoehtona kokoontumisrajoituksille on ottaa käyttöön koronapassi, jolloin passi mahdollistaa tapahtumien toteuttamisen ilman henkilörajoituksia. Koronapassia voidaan edellyttää 16 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä. Yleisissä kokouksissa järjestäjä ei voi edellyttää koronapassia, vaan niissä tulee noudattaa rajoituksia. Kansalaistoiminnankeskus Matarassa tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jokainen tiloja käyttäjä (vuokraaja) päättää itse koronapassin käytöstä tai rajoitusten noudattamisesta. Tilavarausta tehdessä tulee ilmoittaa käyttääkö tilaisuudessa koronapassia. Tällä kerätään tietoa koronapassin käytöstä.

Kansalaistoiminnankeskus Mataran kohtaamispaikassa (aulassa) noudatetaan 50 henkilön rajoituksia. Aulassa voi käydä lukemassa lehtiä, käyttämässä yleisötietokonetta ja terveystietopisteen palveluita sekä hakemassa kasvomaskeja ja kirjoja luettavaksi kirjahyllystä, sekä osallistua mm. ekokorupajaan ja joulubingoon. Koronapassi ei ole siis käytössä Mataran kohtaamispaikassa.

Koronaepidemian tilannetta seurataan koko ajan ja toimintaa muokataan tarvittaessa nopeallakin aikataululla.

Tulethan Mataraan vain terveenä. Pidetään Matara kaikille turvallisena paikkana tulla mukaan kansalais- ja vapaaehtoistoimintaan.

Tuettu Veikkauksen tuotoilla, logo. Kansalaistoiminnankeskus Mataran logo. Logo, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki